2008. augusztus 14., csütörtök

Bíró Kft. szakmai bemutató napja

2008. július 29-én  került megrendezésre a Bíró Kertészet Szakmai bemutató napja, melyen mi is részt vettünk.

A helyszín Hévízen a Polgármesteri Hivatal volt, ahol több fontos témában is hallhattunk előadásokat.

TN_Heviz_05

A klímaváltozást figyelembe véve javaslatokat kaptunk arra, hogy milyen fajta növényeket érdemes parkokba, virágágyakba ültetni. Elsősorban levéldísznövényeket ajánlottak, mivel ezek jobban viselik a változékony időt és a magasabb hőmérsékletet.

Az előadók közül Dr. Pénzes Béla, egyetemi tanár előadását különösen hasznosnak és tanulságosnak találtuk. Számos tanáccsal lettünk gazdagabbak növényvédelemmel kapcsolatban.

Többek között beszélt arról, hogy a legjobb növényvédelem a megelőzés. De ha már megjelentek a kártevők, akkor érdemes különböző növényvédő szereket váltakozva használni. Ez gyengíti a kártevők alkalmazkodó képességét, valamint meg lehet akadályozni elszaporodásukat.
Fontos az üvegházak és környékük gyommentesítése, mert ez is csökkenti a kártevők elszaporodását. Ha télen üres az üvegház, akkor érdemes átfagyasztást végezni, hogy az esetleges életben maradt kártevők elpusztuljanak. 

Szintén érdekes volt a Scotts cég beszámolója is. Itt a tápanyag utánpótlás és műtrágyázás volt a téma. 
A megfelelő tápanyag utánpótláshoz vízanalízist javasolnak, ugyanis ha tudjuk a víz minőségét, összetételét akkor a cég javaslatot tesz a tápoldatozás összetételére. Így pontosan annyi műtrágyát adhatunk a növénynek, amennyire annak szüksége van.
Természetesen ezen kívül van alap műtrágya is, amit ültetéskor teszünk a földkeverékbe. Itt is növényfajtákra lebontva adják meg a szükséges dózist.

TN_Heviz_71

Végezetül, a tanácsadást követően egy kellemes séta keretében megtekintettük a város parki beültetéseit. A kiültetett virágok szemet gyönyörködtetően pompáztak, akár a fák alatti impatiensek de a  napos helyre ültetett salvia, tagetes, begónia is. A virágágyak beültetései átgondolt kompozíciót alkottak. Jól mutattak a dézsába ültetett levéldísznövények és futó petuniák is.

TN_Heviz_51 TN_Heviz_46
TN_Heviz_41 TN_Heviz_20
TN_Heviz_57 TN_Heviz_72
TN_Heviz_25 TN_Heviz_64

Köszönet a szervezőknek!

A Bíró Kft. elérhetőségei:

Bíró Kertészeti és Kereskedelmi Kft.
2310 Szigetszentmiklós, Csepeli út 0173/54 Hrsz.
Tel.: 24/530-810
Fax: 24/530-811
E-mail: birokft@vnet.hu

Nincsenek megjegyzések: